V&D

IMG_1914

Vorige week werd V&D definitief failliet verklaard. Een warenhuis met een geschiedenis van 120 jaar moest haar deuren sluiten. V&D zou niet met haar tijd zijn meegegaan en niet innovatief genoeg zijn geweest. Al 17 jaar zou het slecht zijn gegaan en nauwelijks of geen winst behaald hebben.

Eigenlijk kende iedereen de V&D, als je iets kleins nodig had een portemonnee of naald en draad dan ging je naar de V&D. Dat is eigenlijk de kracht van het warenhuis altijd geweest. Een enorme sortering die altijd wel iets had wat je nodig had.

Nu blijven de andere warenhuizen over en die zullen ook wel hebben wat je zoekt.

Niet alleen V&D had het moeilijk. Het faillissement trekt ook Perry Sport mee en moet ICI Paris andere locaties voor haar parfums zoeken.

Het internet zou een van de oorzaken zijn dat het warenhuis de deuren sluit, de Amazone’s , de Zalando’s, Bol.com en andere Internet webshops. Zij hebben de enorme vaste lasten van winkels niet en zijn daardoor goedkoper of hebben door samenwerking met andere webshops een groter aanbod. De nachtmerrie van iedere winkelier is dat aan de balie allerlei koopadviezen gevraagd worden maar de daadwerkelijk aanschaf geschied bij een internet webshop.

Nu V&D er niet meer is komen er berichten van Amazone dat ze van plan zijn om winkels te openen in de steden om hun webshop te ondersteunen….. Kijk dat is nou innovatie maar had V&D dan geen webshop? Jazeker wel.

Wat van ver komt is lekker en dat zal ook voor Amazone gelden. Het klinkt veel beter om te zeggen dat je iets van Amazone of  Zalando of zelfs rechtstreeks uit China. hebt laten komen in plaats van gewoon van de V&D. Er zal opnieuw winkelpersoneel voor het openen van de nieuwe winkels van de webshop giganten aangenomen  moeten worden, maar voordat je solliciteert is het wel raadzaam om eerst naar de jaarrekening van deze giganten te kijken want ze hebben in hun bestaan nog nooit winst gemaakt en alleen maar geleund op de beurs investeerders. Deze investment bubble zal ook een keer knappen en dan hebben we weer lege etalages.

lege etalages in de Grote Marktstraat in Den Haag
 Lege etalages in de Grote Marktstraat in Den Haag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *